مراقبت از پوست در تابستان ارتباطی با جنسیت افراد ندارد و مردان و زنان باید به صورت یکسان به این موضوع توجه داشته باشند. در فصل تابستان هوا به شدت گرم و تابش نور خورشید به مراتب شدیدتر می شود. تفاوتی ندارد که قرار گرفتن شما در معرض نور خورشید به دلیل کار است یا جهت تفریح و سفر از خانه خارج می شوید. در هر صورت هوای گرم اثرات منفی زیادی برای پوست شما خواهد داشت. مراقبت از پوست در هوای گرم یکی از مسائل مهم در پیشگری از بیماری های پوستی نظیر سرطان پوست است. این موضوع در کشور بزرگی همچون ایالات متحده یکی از روتین های اجباری به حساب می آید. چرا که کشور امریکا بیشترین آمار ابتلا به سرطان پوست را در سراسر جهان دارد. در این مطلب قصد داریم به نکات و اصول مراقبت از پوست در تابستان بپردازیم؛ در ادامه با کیمیا بیوتی همراه باشید.
اهمیت محافظت از پوست در فصول گرم
همانطور که در پاراگراف اول گفته شد، مراقبت از پوست در هوای گرم مسئله بسیار مهمی است که در بسیاری از کشورهای جهان اول تبدیل به یک روتین الزامی شده است. هوای گرم و تابش نور خورشید به پوست، علل خصوص پوست صورت عوارض متعددی دارد. در بسیاری از موارد، تابش نور خورشید در تابستان موجب دی هیدراته شدن پوست و افزایش سطح چربی در پوست می شود. دی هیدراته شدن به معنای عدم وجود آب کافی در سطح پوست است و به دنبال آن، پوست ترشح چربی بیش از اندازه را به دنبال دارد. این موضوع علاوه بر چرب شدن پوست، موجب می شود منافذ پوست از آلودگی و چربی موجود در سطح پوست اشباع شود. این مورد زمینه ساز اصلی ایجاد جوش، آکنه و لکه های خشکی در پوست محسوب می شود. این مورد یکی از رایج ترین مشکلات عدم مراقبت از پوست در تابستان است. اما را حل چیست؟ در ادامه به نکات و روش های اصولی مراقبت از پوست در هوای گرم می پردازیم.
نکات حیاتی مراقبت از پوست در تابستان
- کاهش چربی پوست صورت از طریق شستشو 2 الی 3 بار در روز با آنتی باکتریال و آب
- پاکسازی پوست با استفاده از ماسک های لایه بردار
- مرطوب نگه داشتن پوست از طریق آبرسان ها
- استراحت کافی در تابستان جهت طراوت پوست
- ورزش کردن در هوای گرم بسیار موثر است
- استفاده از کرم ضد آفتاب الزامی است
- استفاده از آنتی اکسیدان ( با استفاده از سرم، ماسک و کرم های حاوی آنتی اکسیدان)
- نوشیدن آب زیاد برای هیدراته ماندن بدن
- استفاده از کلاه و عینک ضد آفتاب
- انتخاب آرایش سبک ( میکاپ غلیظ موجب تعرق بیشتر و خفگی منافذ پوست می شود)
- مصرف ویتامین E و C جهت مراقبت از خشک شدن و آسیب دیدن پوست لب
مراقبت از پوست چرب در تابستان
مراقبت از پوست چرب در هوای گرم دشوارترین حالت ممکن است. بسیاری از افراد جامعه دارای پوست چرب هستند. چربی پوست اغلب در نواحی T شکل صورت یعنی پیشانی، بینی و چانه تجمع بیشتری دارد. افرادی که مستلزم پوست چرب هستند، نیازی به کرم و ماسک های آبرسان و مرطوب کننده ندارند. این دسته از افراد باید به صورت مکرر پوست صورتشان را با آب ولرم و مواد آنتی باکتریال شستشو دهند. استفاده از یک کرم ضد آفتاب مناسب پوست های چرب نیز برای این دسته از افراد الزامی است. در حقیقت، مراقبت از پوست در تابستان برای افرادی که پوست چرب دارند تنها در این دو مورد خلاصه می شود. یعنی استفاده از روش های دیگر تاثیری برروی پوست آن ها ندارد. در نتیجه شستشو مکرر و استفاده از ضد آفتاب کلید موفقیت این دسته از افراد خواهد بود.
مراقبت از پوست خشک در هوای گرم
مراقبت از پوست خشک در تابستان نیازمند دقت و حساسیت بیشتری است. افرادی که دارای پوست خشک هستند، به دلیل کمبود رطوبت در سطح پوست، به سرعت هیدراته می شوند. چرا که میزان رطوبت پوست این افراد بسیار کم است و تابش نور خورشید موجب می شود سطح پوست با کمبود رطوبت شدید مواجه شود. در نتیجه استفاده از کرم، سرم و ماسک های آبرسان برای افرادی که مستلزم پوست خشک هستند، الزامی است. عدم استفاده از مرطوب کننده برای این دسته از افراد، موجب پیری زودرس و بروز بیماری های پوستی خواهد شد. توجه داشته باشید که استفاده از کرم ضد آفتاب مناسب پوست های خشک نیز الزامی است.
روتین مراقبت از پوست صورت در تابستان
روتین های مراقبتی پوست معمولا شامل محصولات مراقبتی و بهداشتی ساده ای هستند که به صورت منظم برای بافت پوستی بدن استفاده می شوند. هنگامی که دمای هوا افزایش پیدا می کند، تمامی اصول و تنظیمات روتین های پوستی دستخوش تغییرات می شوند. ما برای مراقبت از پوست صورت در تابستان نیاز به یک روتین ویژه داریم تا پوستمان را خنک، آرام و درخشان نگه دارد. یک روتین مراقبتی پوست همان طور که از عنوانش پیداست، باید به صورت مداوم، روزانه و در وعده های پشت سر هم اجرا شود. محصولاتی که در روتین های تابستانی گنجانده می شوند، به طور طبیعی باید دارای مقادیر قابل توجهی SPF، انواع ویتامین، آنتی اکسیدان و آلتونین باشند. مواد حیاتی و مغذی همچون آلتونین وقتی که با پوست صورت تماس پیدا می کنند، باعث تولید مجدد کلاژن می شوند. (منبع)